Uitgeverij Deviant (jan 2012 t/m sep 2016)

19 april 2019 Uit Door bartadmin
Uitgeverij Deviant (jan 2012 t/m sep 2016)

Opdrachtgever: 

Uitgeverij Deviant is een toonaangevende uitgeverij in het MBO die het volledige lesaanbod zelf produceert. Van boek en digitale leeromgeving tot educatieve games. In de periode dat ik er werkte is Deviant uitgegroeid van 45 medewerkers naar 90 medewerkers. Deviant is ook de uitgeverij van de digitale leeromgeving, “studiemeter”. En brengen ze studiemateriaal uit voor Wiskunde, Engels, Nederlands en Burgerschap. Door de enorme groei heeft Deviant ervoor gekozen een extra pand aan te schaffen om de redaties te huisvesten.

Opdracht:

Bij aanvang was mijn opdracht om voor 36 uur per week op locatie het systeembeheer te doen. Het wekelijkse bezoekje van een lokale computer technicus voldeed niet meer. Al gauw was duidelijk dat er achterstallig onderhoud was op de systemen. hierdoor ben ik in de mogelijkheid gesteld om de opdracht uit te breiden. Door verbeterpunten bespreekbaar te maken en een begroting op te stellen in samenwerking met leveranciers kon ik het netwerk gaan vernieuwen.

De nieuwe opdracht is een migratie naar nieuwe hardware met daar bovenop een Hyper-V omgeving. Uitfaseren van het vorige administratiepakket en implementeren van AFAS profit op de nieuwe SQL 2012 omgeving. Er kwam een Installatie van Exchange 2013 en op beide locaties kwam een storage server te staan. Het uitrollen van gestandaardiseerde hardware op de werkplekken doormiddel van Windows Deployment Service. Ondertussen had ik de verantwoording voor de dagelijkse gang van zaken. Zoals ondersteuning van werkplekken, de VOIP telefonie, Identiteitsbeheer en het oplossen van storingen.

IT-omgeving: Bij aanvang van mijn werkzaamheden stonden er 2 fysieke servertorens, 1 switch en diverse WIFI access points verdeelt over iedere verdieping. Leuk om erbij te vertellen is dat het hier gaat om een pand uit 1600, met muren van een halve meter dik. Op één server draaide SQL 2008 en op de andere MS Server 2008 voornamelijk voor bestand en printer beheer.

Bij afronding van het project stonden er op de twee locaties identieke storage servers en domain controllers. Op de nieuwe locatie stond daarnaast 1 geoptimaliseerde Hypervisorserver voor de virtuele Windows omgeving. De VHD schijven van iedere server waren vanuit de host met een iSCSI LUN verbonden naar de storage server. De lichter uitgevoerde domaincontroller stond als witness server ingesteld om het over te nemen als de Hyper-V host onbereikbaar is. Een moderne voip centrale en een blok van 100 telefoonnummers. Per locaties diverse HP procurve 2910 managed L3 switches. Met wel een fysiek gescheiden netwerk voor data of voip. Bijna iedereen was uitgerust met een mobiele werkplek (laptop) met uitzondering van 10 Werkstations voornamelijk bedoelt voor de vormgeving van de educatieve game.

Werkzaamheden:

 • Gebruikersbeheer
 • Bestand en rechtenbeheer
 • Exchangebeheer
 • Telefoniebeheer
 • Firewall en netwerkbeheer
 • Inkoop en verkoop hard en software, begrotingen.
 • Installatie Windows servers, Hyper-V, storage
 • Installatie switches en fysieke servers
 • Configuratie DNS, DHCP, DFS en Windows Deployment Service
 • Uitleveren nieuwe werkplekken
 • Garantie en reparatie afhandeling
 • Handleidingen maken
 • Werkplekondersteuning
 • SQL migratie, AFAS installatie en ondersteuning
 • Adobe Incopy ondersteuning
 • Autodesk 3D max installatie en beheer