Zone college (november 20017- januari 2019)

19 mei 2019 Uit Door bartadmin
Zone college (november 20017- januari 2019)

Opdrachtgever:

Het Zone college is een scholengemeenschap ontstaan door samenkomst van Groene Welle en AOC Oost. Hierdoor wordt het Zone college op 9 locaties in het (V)MBO vertegenwoordigd. De omvang van het Zone college is 800 medewerkers en ruim 8000 leerlingen.

Opdracht:

Duur van de opdracht is uiteindelijk 14 maanden geworden en is tussentijds 2 keer vanwege succes verlengd. Hierbij ben ik ingezet als interim systeembeheerder. De IT medewerkers wilde tijdens de fusie ingezet worden om de nieuwe systemen samen te voegen in één nieuw domein. Ik ben de aangewezen persoon om de servicedesk over te nemen en op zoek te gaan naar verbeterpunten. Het succes voor deze opdracht wordt door Tamara de Lange onderschreven vanwege mijn snelle integratie in het IT team en de zelfredzaamheid waarmee ik de taken heb overgenomen.

Het was mijn taak om de interne klant de ondersteunen bij binnenkomende vragen. Ondersteuning van de werkplek gaat op afstand of via inloop op de afdeling. Daarnaast zet ik Zen works in om software installaties op de werkplekken te beheren.

IT-omgeving:

 • Windows 2016 servers
 • VMWARe, ESXi beheert via VSphere.
 • Remote support via Teamviewer.
 • Werkplekmanagement zoals uitrol en aanmaken van software distributie via Zenworks.
 • Verbeteren van Werkwijze via ITIL in combinatie met Topdesk registratiesysteem.
 • Incidentmanagement en probleemmanagement.
 • 800 werkplekken waarvan 500 HP laptops en een 300 desktops met Windows 10 OS.
 • BYOD Ondersteuning van leerlingen van verschillende merken.
 • Beheer van 1 centrale serverruimte op de hoofdlocatie verbonden via een darkfiber WAN met 9 locaties.
 • Hybride Exchange 2013/ online omgeving.
 • Office 365 met SharePoint online, OneNote en OneDrive beheer.
 • Spam en firewall beheer via FortiMail en FortiGate van FortiNet.

De gebruikersomgeving omvat Windows 10 cliënts met Office 365, OneDrive en OneNote, de Adobe suite en een aansluiting naar een smartboard voor klassikale audio en videopresentaties op het Smartboard. Management van de werkplekken deed ik met Zenworks en netwerk policies.

Werkzaamheden:

 • Gebruikersbeheer
 • Emailbeheer
 • Rechtenbeheer
 • Netwerkbeleidsaanpassingen
 • Netwerkbeveiliging via FortiMail en FortiGate;
 • Het maken van Zenworks installatiescripts voor de uitrol van software op de werkplekken;
 • Ondersteuning van de office 365 omgeving voor zowel medewerkers als leerlingen;
 • Migratie van OneDrive gegevens uit de oude tenant naar de nieuwe tenant;
 • Uitleveren en innemen laptops van de eindgebruikers;
 • Bijhouden van de CMDB;
 • Registratie en afwikkeling van RMA’s bij de leverancier;
 • Snel detecteren en communiceren van storingen op het netwerk.

In de maand februari heb ik nog 1 maand op kantoor bij Open ICT meegedraaid om op achterstallige tickets in te lopen. Deze omgeving betreft het beheer van veelal winkels met een router, 2 laptops of desktops en een netwerkprinter. Azure AD, Office 365 en SharePoint, online ondersteuning via Autotask endpoint management.