Ingenico group (september 2019 t/m maart 2020)

23 oktober 2019 Uit Door bartadmin
Ingenico group (september 2019 t/m maart 2020)

Opdrachtgever:

Tegenwoordig is Ingenico Payment Services een aparte divisie van Ingenico Group, die verkopers een uitgebreid pakket gecentraliseerde en veilige diensten op het gebied van in-store transactiebeheer biedt. Denk bijvoorbeeld aan pin automaten gekoppeld aan een kassasysteem.

Mijn werkzaamheden vinden plaats binnen de afdeling enterpise IT. Verandwoordelijk voor de kantoor automatisering. Het team bestaat uit 9 personen. Opgesplitst in 5 servicedeskmedewerkers, 3 beheerders en 1 manager. De servers die wij beheren zijn de servers in Nederlands. Maar ook de virtual servers op de locatie San Fransisco, China, Argentinie, Brussel en Frankerijk. Samen verzorgen we het hele IT landschap binnen Ingenico. Het is een leuk bedrijf met een goede onderlinge sfeer.

Opdracht:

De opdracht bestaat voor mij uit de migratie van de servers van versie 2008 naar 2016. Ik heb inmiddels meerdere servers overgezet waaronder een NPS (radius), citrix licentie server.
Ik zal je een beschrijving geven van de inhoud van andere werkzaamheden! Momenteel ben ik bezig met het uitfaseren van een Veritas Vault server, waarbij de email archieven niet direct in de mailbox terug geplaatst kunnen worden. Ik ga gefasseerd te werk. Waarbij de archieven vanwege een beperking in de exchange configuratie alleen naar een pst bestand terug gezet kunnen worden. Ik zal een brief opstellen aan de eindgebruikers of ze nog gebruik maken van het email archief. Als dit nog wel gebruikt wordt, stuur ik ze een handleiding hoe ze het pst bestand handmatig kunnen importeren in de archief map van outlook. Na de import kan het email archief verwijdert worden.
De nieuwe domain controllers zullen naast de huidige domain controllers worden geinstalleerd. Waarna de rollen overgezet kunnen worden naar deze nieuwe servers. Na een synchronisatie periode van 24 uur kunnen de oude servers uit gezet worden. Na een week kunnen deze servers worden “decommissioned” naar member server en uiteindelijk geheel uit het AD.
Het gaat in totaal om 58 servers die geconsolideerd, uitgefaseerd of gemigreerd moeten worden naar 2016.

IT omgeving:

  • Server 2008
  • Server 2016
  • Exchange 2010
  • Exchange online
  • Epolicy orchestrator
  • VMWare
  • AD Audit