05 feb 2021

Project – Ingenico group

IT Landscape project IngenicoOpdrachtgever:

Tegenwoordig is Ingenico Payment Services een aparte divisie van Ingenico Group, die zich richt op transactie verkeer zoals pin- en webshopbetalingen in een uitgebreid pakket voor gecentraliseerde en veilige diensten op het gebied van in-store transactiebeheer biedt.

Mijn werkzaamheden vinden plaats op de afdeling Enterpise IT. Verantwoordelijk voor de kantoor automatisering. Het team bestaat uit 9 personen. Opgesplitst in 5 servicedeskmedewerkers, 3 beheerders en 1 manager. De servers die wij beheren staan in Nederlands maar ook de virtuele servers op de locatie San Francisco, Amerika, China, Argentinië, Brussel in België en Frankerijk. Samen verzorgen we een groot deel van het IT landschap binnen Ingenico. Het is een leuk internationaal bedrijf met een gezellige onderlinge sfeer. Leuk is dat er tijdens de lunch, internationale gerechten worden geserveerd die samen met medewerkers uit dat specifieke landen zijn gemaakt.

Opdracht:

De opdracht bestaat voor mij uit de migratie van Windows 2008 server naar Windows 2016 server. Ik heb verschillende nieuwe servers neergezet,  waaronder een NPS (radius) en een Citrix licentie server waarvan diverse servers zijn geconsolideerd en de resterende servers zijn uitgefaseerd. Noemenswaardig hierbij vind ik het uitfaseren van de Veritas Enterprise Vault voor email archivering. De serverconfiguratie was corrupt geraakt waardoor diverse email archieven verloren zouden gaan en een directe migratie naar de Exchange- server niet meer mogelijk was. Wettelijk gezien was dat een doorn in het oog voor Ingenico en hebben ze mij gevraagd hiernaar te kijken. Natuurlijk was ik wel in voor dit (niet zo) miniprojectje en heb de volgende stappen doorlopen. Nadat ik de gearchiveerde data naar PST had geëxporteerd en beschikbaar gesteld op een netwerklocatie konden de e-mails worden toegevoegd aan de mailboxen van de desbetreffende eindgebruikers. Hier kwam veel 1 op 1 communicatie bij kijken vanwege privacy gevoeligheid of bedrijfsgevoelige informatie. Door gestructureerd te werken en wanneer alle lichten op groen stonden konden de juiste archieven in de juiste mailboxen geïmporteerd worden.  de werkwijze is beknopt ongeveer zo; Ik stel een brief op aan de eindgebruikers met de vraag of ze nog gebruik maken van het email archief? Als het mailarchief nog wordt gebruikt, stuur ik een handleiding hoe de eindgebruiker zelf het PST bestand kan importeren naar de archief mappen van Outlook. Vanwege beperkte vrije schijfruimte werd het opschonen regelmatig gedaan, waarna er geen herkansing meer mogelijk is. Na bevestiging van een succesvolle import kan het email archief uit de Enterprise Vault en de netwerklocatie verwijdert worden. Migratie van de nieuwe domain controllers is gedaan naast de huidige installatie van de domain controllers. Vervolgens worden de rollen overgezet naar de nieuwe domain controllers. Na een synchronisatie periode van 24 uur heb ik de oude servers uit gezet. De week erop heb ik deze servers “decommissioned” naar member server en uit het AD verwijdert. Het ging in totaal om 58 servers die geconsolideerd, uitgefaseerd of gemigreerd moesten worden naar 2016.

IT omgeving:

  • Server 2008, Server 2016
  • Exchange 2010, Exchange online
  • Epolicy orchestrator
  • VMWare 5.5 en 6.7
  • AD Audit